صفحه اصلي > صفحات پوسته جدید > مرکز مشاوره > پرسش و پاسخ 
پرسش و پاسخ

جهت تماس با مشاوران و يا وقت گرفتن بايد چه كار كنم؟

اگر دانشجو یا کارمند پیام نور استان قم هستيد بايد هماهنگ كنيد و يا با تلفنهاي زير تماس بگيريد

32142161-32142163

 

من ورودي امسال هستم، با اين كه خيلي به ورود به دانشگاه علاقه داشتم ولي از آن زماني كه پذيرفته شدم احساس سرگرداني و بلاتكليفي مي‌كنم. انگار هيچ برنامه ديگري ندارم و نمي‌دانم حالا چه كار كنم؟

مورد بالا، يكي از حالات شايعي است كه بعد از قبولي در كنكور مشاهده مي‌شود و مي‌توان گفت طبيعي است. زيرا، فرد از سال هاي گذشته و حتي دوران قبل از دبيرستان از طرف خود، علاقمند به تحصيل در دانشگاه بود كه از سوي خانواده و جامعه نيز تشويق مي‌شد. به همين دليل، فرد سال ها براي قبولي در دانشگاه برنامه ريزي و تلاش كرده است و حالا كه بعد از زحمت و تلاش توانسته به هدف خود دست يابد، هدف مهم خود را در زندگي از دست داده است و دچار بلاتكليفي شده است. زيرا، چنين هدف طولاني مدتي كه سال ها به او جهت مي داد و برنامه زندگي او را تعيين مي‌كرد به خودي خود كنار رفته است. به همين دليل، چنين افرادي مجددا بايد براي زندگي خود برنامه ريزي كرده و از نو هدف گزاري جديدي كرده و براي رسيدن به هدف ديگري تلاش كنند.

 

من براي قبولي در دانشگاه سعي زيادي كردم ولي برخلاف تصور خودم نتوانستم در رشته اي كه دوست داشتم و علاقمند بودم تحصيل كنم. در حال حاضر در رشته ي ديگري تحصيل مي كنم و از اين بابت ناراحتم و گاهي اوقات فكر مي‌كنم كه انصراف دهم و دوباره براي دانشگاه تلاش كنم. آيا اين كار صحيح است؟

اين كه در رشته اي كه مي خواستيد قبول نشده ايد و در رشته ي ديگري قبول شده ايد، باعث ايجاد ناكامي، سرخوردگي و احساسات منفي شده است. گاهي در اين شرايط، دانشجويان خود را با كساني كه در آن رشته ي خاص قبول شده اند مقايسه كرده و احساس حسرت، عقب افتادگي، ناكامي، دلسردي و يا عصبانيت و خشم مي‌كنند. گاهي اوقات اين احساسات آن قدر شديدد هستند كه باعث يك تصميم گيري احساسي مي‌شوند. يعني به جاي آن كه فرد، بر اساس عقل و منطق خود تصميم گيري كند بر اساس احساس خود عمل كند. نكته ي بسيار مهم اين است كه شما در شرايطي قرار داريد كه بايد تصميم گيري مهمي كنيد: انصراف يا ادامه ي تحصيل در رشته اي ديگر. از آن جايي كه معمولا انتخاب رشته ها بر اساس اطلاعات و آشنايي چنداني صورت نمي‌گيرد و معمولا بر اساس برداشت كلي از رشته ي خاصي است، توصيه مي‌شود كه از رشته اي كه در آن قبول شده ايد، اطلاعات بيشتري به دست آورده و با دانشجويان سال هاي بالاتر و حتي اساتيد مشورت كنيد و از آنها در مورد اين رشته اطلاع بيشتري به دست آوريد و سپس ارزيابي كنيد كه مايليد و مي‌توانيد كه ادامه ي تحصيل بدهيد يا نه. در صورتي كه بعد از جمع آوري اطلاعات و كسب راهنمايي و مشورت باز همچنان مايل به ادامه ي اين رشته نبوديد، تصميم گيري كنيد كه آيا اگر انصراف بدهيد در شرايط بهتري قرار خواهيد گرفت يا نه؟ آيا در سال آينده امكان قبولي در دانشگاه را داريد يا نه؟ نتيجه ي اين ارزيابي ها، تفكر، مشورت و مطالعه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد تصميم بهتري بگيريد.

 

 

من آرزو داشتم در دانشگاه ديگري تحصيل كنم ولي برخلاف علاقه و انتظارم در دانشگاهي قبول شده ام كه چندان مطرح نيست. اسم اين دانشگاه مرا آزار مي دهد. اصلا فكر نمي‌كردم كه در اين دانشگاه قبول شوم. دوستانم در دانشگاه بهتري درس مي‌خوانند. من احساس مي‌كنم كه اعتبار، شهرت و موقعيت علمي اين دانشگاه چندان مناسب نيست. اين موضوع مرا رنج مي‌دهد. دلم مي‌خواهد انصراف بدهم ولي حوصله ي كنكور ديگري را هم ندارم. آيا بهتر نيست كه انصراف بدهم؟

اين كه نتوانسته ايد به دانشگاهي كه آرزو داشته ايد وارد شويد، احساسات منفي زيادي ايجاد مي‌كند از جمله خشم، دلسردي، اندوه. چنين احساساتي مي‌تواند شما را به يك تصميم گيري احساسي سوق بدهد. اين كه دانشگاه شما اعتبار و شهرت وموقعيت علمي ندارد، موضوعي است كه بايد در مورد ان مطمئن شويد. اعتبار و موقعيت علمي يك دانشگاه را بر چه اساس و معياري تعيين مي‌كنيد؟ بعضي از دانشگاه ها در ميان جوانان داراي شهرت بيشتري است ولي اين بدان معنا نيست كه بقيه ي دانشگاه ها بي اعتبار و بي ارزشند. به جاي آن كه احساس ارزشمندي خود را از دانشگاهي كه در آن تحصيل مي كنيد به دست آوريد بهتر است اين شما باشيد كه به دانشگاه خود ارزش و اعتبار مي‌دهيد. بعضي از موفق ترين و شاخص ترين دانشجويان از دانشگاه هاي معمولي كه چندان اسم و رسمي ندارند فارغ التحصيل شده اند و چون چنين افرادي از آن دانشگاه ها بيرون آمده اند، باعث اعتبار بخشيدن به دانشگاه خود شده اند.

مهم اين است كه مدرك دانشگاه هاي ايران در خارج از كشور بسيار مورد تأييد است يعني اعتبار دارد. شما بايد بتوانيد خود را رشد دهيد و سواد و علم خود را ارتقا بخشيد. هنگامي كه بينه علمي خود را تقويت كرديد، براي كسي مهم نيست كه در كدام دانشگاه تحصيل كرده ايد. درثاني، اين شما هستيد كه مي‌توانيد به دانشگاه خود اعتبار دهيد.

با توجه به مطالب بالا، بهتر است به جاي تغيير دانشگاه، با عزت نفس، باوري كه از ارزشمندي خود داريد را بهبود بخشيد.

قم بلوار غدیر، روبروی بوستان غدیر دانشگاه پیام نور مرکز قم، صندوق پستی: 1515-37195 دورنگار: 32142110
Copyright © 2009 Qom Payame Noor University. All rights reserved،
طراحی وب سایت شرکت فن آوری اطلاعات آریانیک داده