صفحه اصلي > صفحات پوسته جدید > مرکز مشاوره > معرفی مرکز مشاوره 
معرفی مرکز مشاوره

 درباره خدمات مرکز مشاوره

ارتقای سطح سلامت روانی جامعه دانشگاهی یکی از با ارزش ترین سرمایه های اجتماعی است .دانش آموختگان دانشگاه‌ها علاوه بر دانش و مهارت‌های تخصصی، لازم است از ویژگی‌ها و توانمندی‌هایی برخوردار باشند که قدرت انطباق و سازگاری آنها را با تحولات زندگی افزایش دهد و در نتیجه موجبات بهزیستی فردی و اجتماعی را فراهم سازد. از جمله این ویژگی‌ها و توانمندی‌ها می‌توان به داشتن مهارت‌های اجتماعی و زندگی، مدیریت بر استرس، مدیریت بر هیجان‌ها، ایجاد ارتباط سازنده و مؤثر با دیگران، اتخاذ سبک زندگی سازنده و ارتقاء کیفیت زندگی اشاره کرد. ارتقاء توانمندی‌ها و پیشگیری از آسیب‌های روانی-اجتماعی دانشجویان و دانشگاه‌ها با دو هدف بهبود سطح دانش و بینش دانشجویان و ایجاد بستر مناسب برای ارائه خدمات بهداشت روانی، در دستور کار دفتر مرکزی مشاوره وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز مشاوره دانشگاه‌ها قرار گرفته است.

به منظور نیل به اهداف فوق، مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه پیام نور در سال 1393 با عنوان دفتر مشاوره دانشجویی تأسیس گردید و در طی فعالیت خود، همگام با مراکز مشاوره سایر دانشگاه‌ها با ایفای نقش اجرایی در زمینه راهبردهای مختلف خدماتی، آموزشی، پیشگیری و پژوهشی تلاش می کند تا امر مشاوره و ارائه خدمات تخصصی روانشناختی را در جامعه دانشگاهی نهادینه سازد.

این مرکز با بهره‌گیری از همکاری روانشناسان، مشاوران مجرب، به عنوان یک منبع حمایتی ، با رعایت اصل رازداری ، در فضایی آزاد و قابل اعتماد در زمینه‌های مختلف مشاوره تحصیلی، شغلی، خانوادگی، ازدواج و درمان اختلالات روان شناختی، و نیز انجام آزمونهای روانشناختی و روانسنجی، آماده خدمت رسانی به دانشجویان و کارمندان محترم دانشگاه پیام نور  می‌باشد.

ساختار مركز مشاوره

 مركز مشاوره دانشجویان ازسه واحد تشكیل شده است كه در زمینه های زیر فعالیت خواهد کرد:

 

واحد آموزش

وظیفه اصلى این واحد ارائه برنامه هاى آموزشى با هدف پیشگیرى سطح اول است . این آموزش ها به صورت هاى زیر انجام مى شود:

 

 

. برگزاری سخنرانی توسط اساتید مجرب دانشگاه

. تهیه و توزیع بروشورهاى آموزشى

 . تشكیل كلاس هاى آموزشى و كارگاههاى آموزشى براى دانشجویان و كاركنان دانشگاه

 

واحد روانسنجى

در واحد روان سنجى آزمون هاى مختلفى اجرا و تحلیل و تفسیر میشود.

واحد درمان

در این واحد متخصصان مختلفى از جمله روانشناسان و مشاورین در جهت حل مشكلات دانشجویان فعالیت مى كنند.

 

 مشاور چه کمکی به من می کند؟

مشاور به حرفهای ما با دقت گوش میدهد ولی هرگز درباره ما قضاوت نمیکند ما را همان طور که فکر می کنیم، با خطاها و اشتباهاتمان میپذیرد.  مشاور روی مشکل ما سخت کار میکند و به ریشهیابی مساله موجود کمک میکند تا ما خود راهحل مشکلمان را پیدا کنیم . هنگامی که ما با کشمکشهای درونی خود درگیر هستیم مشاور به استعدادهای بالقوهمان که ما را از دیگران متمایز میکند ایمان داشته و به رویاهایمان احترام میگذارد و به ما کمک میکند دنیا و واقعیتهای اطرافمان را آن طور که هستند ببینیم و بپذیریم.  وقتی احساس کنیم توسط کسی درک میشویم و نزد او دارای ارزش واحترام هستیم دوباره زندگی عادی خود را شروع خواهیم کرد و شاید هم برای اولین بار طعم زندگی واقعی را بچشیم.

چه زمانی لازم است به مرکز مشاوره دانشگاه مراجع کنم؟

هر زمانی که در دوران تحصیل خود با مشکلات تحصیلی، عاطفی ، روانشناختی یا خانوادگی روبرو شدید می توانیدبه مرکز مشاوره مراجع کنید . خوب است به خاطر داشته باشید که همیشه لازم نیست مشکلات بر شما غلبه کند و یا شمارا از پا در بیاوریدتا به فکر چاره باشید ، گاهی بهتر است قبل از آانکه مشکلا ت جدی شود یا حتی گاهی پیش از آنکه با مشکلی مواجهه شدید برای پیشگیری از بروز مشکلات فوق مسائل خود را با مشاور دانشگاه در میان بگذارید و به یاد داشته باشید که مشکلات روانشناختی یکی از موانع اصلی پیشرفت درسی محسوب می شود.  

 

آیا از مسائل شخصی که مطرح می کنم کسی مطلع می شود؟

رازداری، صداقت و همدلی از اصول اصلی مشاوره می باشد و حرف های شما امانتی است در نزد مشاور. او صادقانه شرایط شما را درک می کند و به گفته های شما به دقت گوش می دهد. مشاور در حفظ اسرار مراجعین خود، مسئولیت حرفه ای، قانونی، شرعی و اخلاقی دارد.

چه خدماتی در مرکز مشاوره دانشگاه ارائه می دهد؟

خدمات مشاوره­ای و روانشناختی: ( این دسته از خدمات مشاوره ای به صورت حضوری انجام می شوند).

   ارائه خدمات مشاوره حضوری:

 کمک به بهبود رشد فردی، حل مشکلات و مسائل روانشناختی افراد، درمان بیماریها و اختلالات روانی، در حیطه این گروه از خدمات می باشند و به شرح زیر طبقه بندی می شوند:

 

 

راهنمایی و مشاوره تحصیلی و آموزشی: دانشجویانی که با وجود وضعیت تحصیلی مناسب علاقمند به پیشرفت و کسب مهارت های بهتر مطالعه و یادگیری هستند و همچنین افرادی که دچار افت تحصیلی، مشکل در تمرکز اختلال حافظه، عدم برنامه ریزی تحصیلی و.... هستند، می توانند از خدمات اداره مشاوره جهت رفع مشکلات تحصیلی خود استفاده نمایند.

 

 

مشاوره خانوادگی: دانشجویانی که در زندگی با والدین، برادران خواهران و یا همسران خود دارای مسائل و مشکلاتی هستند و یا کسانی­که خواهان برقرای ارتباط موثرتر با اطرافیان خود می باشند و یا علاقمند به مهارتهای مناسب زندگی در محیط خانواده هستند، می توانند با مراجعه به این اداره از کارشناسان مشاوره راهنمایی لازم را دریافت نمایند.

مشاوره قبل از ازدواج: دانشجویانی که در شرف ازدواج می­باشند و علاقمند به راهنمایی­هایی در زمینه معیارهای صحیح انتخاب همسر، چگونگی برقراری ارتباط با طرف مقابل و یا آشنایی بیشتر با وی هستند، می­توانند از مشاوره در این حیطه استفاده نمایند.

مشاوره فردی: دانشجویانی که در صدد استفاده بیشتر از توانمندیهای خود هستند و مشکلاتی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس، کمرویی، کمبود اعتماد به نفس هستند و نیز کسانی­که علاقمند به یادگیری مهارت­های مقابله با اضطراب هستند، مهارت­های حل مسئله و یا سازگاری با محیط دانشگاه یا خوابگاه می­باشند می­توانند برای کسب راهنمایی­های لازم به اداراه مشاوره مراجعه نمایند.

 

 مشاوره چقدر به طول خواهد انجامید؟

اینکه تعداد جلسات  مشاوره شما ،چقدر طول خواهد کشید بستگی به نوع مسئله و مشکلی است که شما با آن مواجه شده ایدو  بطور کلی مدت زمان هر جلسه ی مشاوره 45 دقیقه است . فراموش نکنید که هرچه زودتر برای حل مشکلات خود اقدام کنید روند مشاوره یا درمان شما زودتر به نتیجه خواهد رسید.

 

قم بلوار غدیر، روبروی بوستان غدیر دانشگاه پیام نور مرکز قم، صندوق پستی: 1515-37195 دورنگار: 32142110
Copyright © 2009 Qom Payame Noor University. All rights reserved،
طراحی وب سایت شرکت فن آوری اطلاعات آریانیک داده